tisdag 31 juli 2012

Hemma från norrland

Nu är det väl dax för lite uppdatering, nu har vi kommit hem efter två veckor i norrland, hos Pers familj men vi bodde hos hans bror Tom, tyvärr var inte vädret något vidare då vi var där uppe, var det inte regn, så var det så mycket mygg, knott, brännmyra och broms i luften så det gick inte att vara ute, utan att bli uppäten av dessa flygfän, Thilde trotsade dessa ändå för hon bara älskar att få vara utomhus, tv duger vid dåligt väder tycker hon, men å andra sidan så tycker hon att det inte finns något dåligt väder, det finns ju faktiskt regnkläder och gummistövlar om det skulle regna :) så hon blev ju rätt biten stackarn, men det bekom henne ändå inte särskilt mycket, sedan var ju hennes farmor och farfar barnvakt åt hennes kusin under större delen då vi var uppe, så  det var fullt ös där och väldigt mycket ljud hela tiden, jag inser att jag nog har blivit väldigt ljudkänslig, då jag tyckte det var jättejobbigt med allt skrik då det lektes, så jag längtade hem till våran husvagn och till lugn och ro.
kusinerna bakpå farfars kärra som de fick åka på :)


Lika som syskon :)

 sedan hade vi ju lite trevligt också, vi vart hembjudna till till Pers kusin Anette och till hennes fina familj, på mat och fika, alltid lika trevligt att komma dit:) sedan var det ju Åselemarkand då vi var uppe så det vart två besök dit under de 5 dagar det varade, det blev inte så mycket köpt till oss själva mest fick Thilde, och så fick hon och Markus åka en massa karuseller, och hon verkligen älskade det:) på måndagen så uppträdde Sean banan markanden och Thilde satt på axlarna och diggade, hon älskar ju hans låt skaka rumpa:) sedan blev det även besök på Lycksele djurpark, en fin park med nordiska djur, men oj vad mycket uppförsbackar det var så motion fick man i alla fall :)









sedan blev det även ett besök på Junsele djurpark men då var både farmor och farfar och gammelmorfar och Thildes tremänning Emely med mamma Linda och pappa Magnus och Thildes Kusin Madeleine och hennes pappa Dan med det var trevligt att alla följde med, men djurparken var inte så mycket att se, den var liten och blivit sämre sedan vi var där sist för 2 år sedan, men barnen hade roligt i alla fall och det är ju ändå det viktigaste.










Efter två veckor så kom vi hem till ett nystädat hem:) Angelika hade ju valt att vara hemma då vi var i norrland. tyvärr så varade det inte så värst länge då Thilde som saknat sina leksaker, mer eller mindre hällde ut alla leksaker på golvet igen, det är inte lätt att ha ett städat hem med småbarn i farten, men det är ju sånt man får ta, det finns ju viktigare saker här i livet än att städa hela tiden, sedan hade Angelika förberett något nyttigt till mig, som ska vara bra för att motveka sjukdomar, vet inte om det botar cancer men det är säkert nyttigt för immunförsvaret, grön smoothie det ser verkligen inte aptitligt ut men det smakar betydligt bättre än det ser ut, så här ser dagens smoothie som jag gjort själv,  på spenat,ruccola,solroskärnor,linfrön,gojjibär,gul kiwi, banan och äpple, gurkmeja,och kanel och citronsaft
som sagt ser det inte särskilt gott ut men smakar mycket bättre och är nyttigt och stärkande för kroppen, innehållet varieras lite från dag till dag,

detta plus att jag har kommit igång med lite motion, kanske gör att man blir lite piggare, jag har börjat att simma på helgerna då vi är på campingen, sedan styrketränar jag  2 ggr i veckan, och nu har jag även börjat att promenera varje dag, kanske kan det hjälpa min stackars kropp som är så svullen av vätska och ger mig stumma ben, sedan gör även min medicin att jag blir väldigt stel i mina leder, jag njöt då jag slapp min anti hormon tabletter, som gjorde mig väldigt stel och gav värk i ryggen, en vecka efter att jag slutat med dessa så var värken nästan helt borta i ryggen, men då får man andra mediciner som ger biverkningar i stället, jag längtar så efter att få bli frisk och få känna mig riktigt frisk, men man anpassar sig ju och att ha krämpor av olika slag blir på nåt sätt normalt då man inta har något annat alternativ. men jag gör vad jag kan för att få må så bra som möjligt..
nu ska jag ta och få något i magen ,sedan ska jag  ut i parken  med Thilde, innan vi går och möter upp Per på hans jobb, en sträcka på ca 4 km dit och lika långt hem, så det blir lagom motion för oss.
 ha en bra dag kram

4 kommentarer:

  1. Kul att du uppdaterar! Vad härligt ni haft det på er resa :) Skönt att du mår okey och kunnat börja motionera lite :) Jag har som du opererats för en Her2-pos. bröstcancer, men har hittills klarat mig från återfall. Vet dock att jag har en mycket hög risk för återfall. Jag tror som du det är viktigt att försöka göra sådant som man mår bra av och känna att man kan påverka, i alla fall lite, själv.Jag dricker också gröna smoothies nästan varje dag. Sedan blir det färskpressad morotsjuice, grönt te och Yogi tea med ingefära i varje dag. Tror som du att man själv kan stärka sitt immunförsvar så att man mår lite bättre. Brukar alltid tänka "tron gör hälften". Fysisk aktivitet som man orkar och tycker är rolig tror jag också kan hjälpa till att öka välbefinnandet. Om du är intresserad finns det en bok som heter Anticancer, som jag tycker är väldigt bra och läser i då och då.
    Kram och ha det gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja tron gör nog mycket, och har man haft eller har cancer så tror jag de flesta gör allt för att slippa få skiten igen, tack för att du delar med dig av lite tips, jag har tänkt länge att jag ska köpa boken Anticancer jag har hört mycket bra om den, så det blir nog att beställa den tror jag :) kram

      Radera
  2. hej Annika
    det är alltid lika kul att ha er på besök oxå
    hoppas det inte dröjer allt för länge till vi ses igen

    kram Anette

    SvaraRadera
  3. Hej Anette
    vi kan nog tyvärr inte komma upp till dopet tyvärr men jag hade tänkt komma upp med Per till älgjakten, men som det ser ut nu så har jag behandling i slutet av första älgjakts veckan, så jag vet inte hur det blir med det:( men ni får gärna komma ner och hälsa på :)

    SvaraRadera