fredag 11 januari 2013

Nu rustar jag för krig!

Igår var det väldigt spännande här hemma, då det var poliser överallt, på nyheterna sa de att avspärrningarna hade hävt vid 15- tiden igår, men här var poliskontrollerna kvar till 18.30, senare på kvällen såg man fortfarande sevilla bilar smyga runt här i Bro, på nyhetrna idag sa de att de hade tagit in ytterligare 2 rånare sent i går kväll. här kan man läsa mer om det om ni vill:

Aftonbladet: "Jättetabben som gjorde att de greps"

http://www.expressen.se/nyheter/ranarnas-tabbar-vid-bankranet/

Idag var jag och Per till Radiumhemmet för att få mer information och skriva på papper om läkemedelsstudien jag ska få delta i, så jag passar på att svara  Anna  som undrade vilken studie det är jag ska medverka i och varför jag inte kan få herceptin tillsammans med den,
Läkemedlet jag ska få heter trastuzumab emtansine och förkortas T-DM1 och den som har fått Herceptin vet att det latinska namnet för herceptin är trastuzumab, vilket nu kommer att ingå i själva cellgiftet jag ska få, eftersom detta är en studie måste jag nu avsluta mina nuvarande behandlingar i 3 veckor innan jag kan medverka i studien, så att inte de påverkar själva studieresultatet och den biten tycker jag är lite läskig eftersom jag nu känner att tumören i bröstet växer och även min hudmetastas växer snabbare, men Thomas trodde inte att det skulle hinna hända så mycket på 3 veckor, så det är bara att ha is i magen nu, Själva läkemedlet jag ska få är alltså en kombination av Herceptin och ett cellgift som heter Emtansine det fungerar som så att Herceptinet fäster på alla Her 2 receptorer och öppnar upp cancercellerna, cancercellerna sväljer cellgiftet som kan liknas vid en handgranat, och exploderar inne i cancercellen, alla tidigare studier har visat på väldigt bra resultat, och man har jämnfört detta cellgift med Taxotere och Herceptin och det har visat sig att  T-DM1  har visat mycket bättre resultat än Herceptin och taxotere tillsammans, dessutom så har T-DM1 mycket mindre biverkningar än taxotere och herceptin, de vanligaste biverkningarna är att blodplättarna och mitt immunförsvar kommer att påverkas, levern och hjärtat kan också påverkas vilket man måste ha lite extra koll på och jag kommer inte att tappa håret! vilket är det bästa, det kan tyckas som en bagatell för någon som aldrig har behövt tappa sitt hår, men man känner sig så mycket sjukare och fulare utan hår, så är det bara, och man måste ju må bra psykiskt också, och håret är faktiskt en viktig del av ens personlighet och identitet, vilket man blir varse då man inte har något hår.
hur som helst så hade jag givetvis gått  med  i denna studie även om det innebar att jag tappade mitt hår, jag hoppas och tror jättemycket på detta läkemedel och känner mig riktigt taggad för att ta upp fajten igen, jag ser fram emot att bryta ner kroppen bit för bit igen, allt för att cancern inte ska trivas i min kropp, jag vet att det kommerr att bli tufft framöver, men jag gör allt för att kriga mot cancern, och få den att skrumpna ihop och dö.

Jag är redo! och nu rustar jag för krig och JAG SKA VINNA!

7 kommentarer:

 1. Hej Annika. Tack för ditt svar. Förstår din glädje över att få starta med T-DM1, har hört så mycket positivt om den behandlingen. Att få behålla sitt hår är livskvalité, det är nog som det är ändå att leva med en spridd cancer. Mina hjärnmetastaser upptäcktes i juni 2009, gammaknivstrålad och efterbehandling med Tyverb,xeloda och herceptin. Inget nytillkommet sedan dess ;-) och MR undersökningar var tredje månad.

  SvaraRadera
 2. Stor kram till dig och håller tummarna stenhårt för bästa resultat med din behandling. Anna

  SvaraRadera
 3. Råkade få iväg första kommentaren utan avslut, så de hör ihop :-)

  SvaraRadera
 4. Har följt din blogg länge! Har läst mycket om T-DM1 och behandlingen har ju gett mycket goda resultat.Toppen att du får delta i studien! Jag håller tummarna! Stor kram!

  SvaraRadera
 5. Klart du ska kriga och du ska vinna!! Vi är många som hejjar på dig!
  Stor Kram, Lisbet

  SvaraRadera
 6. Håller tummarna för dej och din familj! Från en annan bröstcancerdrabbad små- och storbarnsmamma

  SvaraRadera
 7. Åh jag håller tummarna!
  Förstår verkligen att det känns skönt att åtminstone inte tappa håret!
  Stor kram från Annica A

  SvaraRadera