lördag 16 oktober 2010

Gräsänka

Ännu en helg så är man gräsänka, denna helgen är älsklingen uppe i vilhelmina och jagar, roligt för honom, men vi saknar han här hemma.
Igår vart jag hemma och vabbade Thilde som är genomförkyld, hon hade lite feber igår men idag är den nästan borta, men hennes näsa rinner och det är tjockt grönaktigt snor som kommer nu, så vi får väl se vad det blir av det hela, men hon är duktig, säger man till henne att fräsa i papperet så gör hon det ordentligt, helt otroligt för jag har mycket äldre barn på jobbet som inte klarar detta... och så klarar hon av att peka ut när man frågar henne, vad huvudet är? och håret, ögonbrynen, ögon, öron, näsa, mun, tunga, tänder, benen, fötter, händer, knäna, rumpa,mage, och fingrar. sedan är hon väldigt artig och säger tack då hon får något:) vil hon gå ut så hämtar hon skor och kläder och visar på det sättet att hon vill gå ut:), vill hon något och inte kan säga det så tar hon en i handen och drar med och pekar vad hon vill eller vill ha, numera når hon upp till strömbrytaren för att släcka lamporna i alla rum, vilket hon är väldigt noga med då vi går ut ifrån badrummet, ibland har hon lite för bråttom, och släcker medans man är kvar på toaletten, och då är problemet att hon inte kan tända, då hon inte når så högt, så det brukar bli väldigt mörkt =) men som tur är verkar inte Thilde vara mörkrädd av sig.. sedan älskar hon sin potta, den sitter hon gärna på, men än så länge vet hon inte riktigt vad hon ska göra där, för idag valde hon att kissa på golvet istället :P men hon är medveten om då hon har bajsat, då tar hon en i handen och går mot badrummet för att få ny torr blöja, men än är hon kanske för liten för att pott tränas, men å andra sidan har jag haft några barn som har varit hel torra på jobbet då de varit 1 1/2 år så det är ju inte omöjligt. men med Thilde dröjer det nog ett tag till, men får hon välja så vill hon helst vara utan blöjan=)
nu ska vi ta och få i oss lite frukost, och sedan ta en promenad i det fina men kalla vädret, just nu är det -2.5 grader här, och i går kom det lite snö, så nu är nog vintern här snart. ha ha ja nu kommer Thilde med sina skor och vill gå ut=) men först får det bli något ätbart:)
ha en trevlig lördag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar