onsdag 3 juli 2013

Lycka är något man väljer!.
Som vanligt går det ett tag mellan inläggen, men jag är i alla fall  kvar :)
Sedan sist så har vi gjort några turer fram och tillbaka till Västerås, Per har hjälp sin morfar att såga upp en massa ved, och ved fanns det gott om kan jag säga :)själv servade jag de med mat, och lekte lite med kameran, jag är absolut inte särskilt duktig på den biten, men har alltid tyckt om att fota och dokumentera, det var dessutom min uppgift på jobbet, där jag var foto och dokumentationsansvarig innan jag blev sjukskriven, I höstas köpte vi en ny kamera som både jag och Per tycker om att leka med, och innan midsommar köpte vi ett nytt objektiv till den, så nu försöker vi lära oss hur den fungerar, och fotar det mesta :) själv tycker jag om att fota natur bilder, och sommaren är så vacker att fota så det gör jag gärna. förutom fotograferingen har vi även varit upp till Vilhelmina och Pers föräldrar under midsommar,Thilde har ju varit där uppe i 2 veckor, och vi ville ju ha hem henne igen:) 2 veckor är lång tid utan våran solstråle, vädret där uppe kunde ju ha varit bättre,men vi slapp i alla fall regnet, vi åkte till en camping där de hade lite midsommarfirande, vi ville ju att Thilde skulle få fira midsommar litegrann i alla fall, men eftersom vädret var som det var, regent hängde i luften så ville Thilde inte ha någon klänning och inga blommor i håret :) när vi kommer dit så har de gratis hoppborgar och ponnyridning och en jättefin klätterställning till Thildes lycka; och att dansa kring midsommarstången var hon inte alls intresserad utav :) men det viktigaste var ju att hon hade roligt och det hade hon, efteråt gick vi hem till en av Pers farbröder som både i närheten, han var dock inte hemma men däremot hans fru och en av Pers kusiner var där och hälsade på med sina två barn, sonen på 3 månader charmade alla,  en jättesöt liten kille var det, dottern var lite mera blyg men jättesöt hon med :) efteråt åkte vi tillbaka till Pers föräldrar och åt lite midsommamat. Så trots vädret fick vi en trevlig midsommar i alla fall.
 
Nu är det fyra veckor sedan vi gifte oss och trots att det var väldigt enkelt bröllop, så var det en helt underbar dag,som startade med fotografering i Uppsala. och trots att jag och Per har varit tillsammans i 7 år i både med och motgångar, så kände jag en sån lycka och har gjort sedan dess, vi känner ju varann utan och innan vid det här laget, och vi vet varandras fel och brister, så vi visste ju vad vi gav oss in på om man säger så :) jag känner mig fortfarande lycklig, nästan nyförälskad, ett förhållande är ju något man måste jobba på hela tiden och trots 7 år så fortsätter Per att uppvakta mig med både blommor och presenter, själv är jag lite sämre på den biten, men jag är noga med att han ska få fortsätta ha sina hobbyn kvar, jakt, skytte och hemvärnet, så istället för presenter ger jag honom egentid att umgås med vänner utan mig och barnen. Det ger ju mig en gladare och nöjdare man tillbaka.
 
Jag tror att lycka är inget man bara får eller blir, utan något man väljer själv, om man vill vara lycklig eller inte, När jag fick min cancerdiagnos för 2 år sedan så rasade min värld totalt, och jag föll ner i ett mörkt hål, och där befann jag mig i ett halvår, sen hände något, trots att jag just hade fått veta att min cancer var spridd till lungorna, så bestämde jag mig att nu fick det vara nog, jag kunde inte fortsätta att må som jag gjorde, jag hade ju tre barn varav en liten dotter som behövde mig, och jag mådde ju hyfsat i kroppen, och det tänkte jag ta vara på och njuta av så länge det gick, visst har jag haft små svackor efter det,och jag har mer ont nu än vad jag hade då men oftast så lever jag på som vanligt. jag fick faktiskt kommentaren av taxichaffören jag hade igår på väg till radiumhemmet, när jag klev in i bilen: och du ler fast du ska till Radiumhemmet? det är väl inget trevligt ställe?,Nej svarade jag och det är väl inget trevlig anledning jag ska dit för heller, men vad hjälper det att deppa ihop? det är sant sa han, han hade också fått höra något likande av en annan kund. och en  läkare som chaffören hade pratat med hade sagt, att om man har en positiv inställning till behandlingar så har kroppen lättare att ta till sig medicinerna, om det är på det sättet vågar jag inte svara på, men visst hjälper det att må bättre mellan behandlingarna om man är positivt inställd till det hela, jag har ju accepterat att jag har cancer, och att deppa ihop hjälper varken mig eller min familj, så jag fortsätter att glädjas över livet, morgondagen vet inte något om.
 
Jag var till läkaren i måndags och han börjar fundera på om jag ska stråla mitt högra bröst eftersom det inte tycks svara så bra på behandlingen jag får, jag har ju som jag har skrivit tidigare två större hudmettasaser som vätskar och blöder, den som sitter på mitt högra bröst blir bara större och spricker mer och mer, jag har dessutom fått en bakterieinfektion i båda såren så nu går jag även på penicillin.
 
Jag har fått frågan från läkare och sköterskor vem det är som lägger om såren, och det gör jag själv, jag har ju fått visat hur man gör, med tvättning och honung och kompresser, men förstår deras fråga, för det ser äckligt ut, men jag gör det hellre själv än att behöva springa till vårdcentralen varje dag för omläggning, så jag har fått kompresser och tillbehör hemskickat till mig, eftersom det jag behöver inte finns på apoteket, läkaren tittade på såren i måndags, i samband med att de skulle fotograferas för dokumentation och tyckte de såg rena ut, men han tycker det är konstigt att tumören i bröstet inte svarar lika bra på behandlingen som de i lungorna och svullnaden som var ovanför bröstet, han sa att det är som att det skulle vara två olika tumörer.. men först ska jag röntgas innan vi beslutar om strålning  och om det blir det  måste jag  avsluta studien, vilket jag helst inte vill,  för medicinen är fortfarande inte godkänd för andvändning för vanliga patienter ännu, istället ville han ge mig en annan ny medicin, men sa att där, är det tydligen krångligt att få använda den pga ekonomiska skäl, man måste tydligen ansöka och få patienten godkänd för denna medicin, jag kommer inte ihåg vad den heter just nu, men jag har för mig att han har nämnt den för mig tidigare också, men innan vi bestämmer något ska vi invänta svaret från röntgen jag ska göra den 16 så håll tummarna för att det fortfarande minskar i lungorna och även i bröstet, jag vill gärna fortsätta på denna behandling jag har nu, eftersom den fungerade så bra i början. men å andra sidan har jag ju väldigt ont och har besvär av mina vätskande sår, men jag tycker alltid det är läskigt att byta behandling, man blir trygg på något sätt med det man har, och känner igen biverkningarna av.
 
Igår  var det dags för min 8.e behandling men eftersom jag blivit jätteförkyld med förhöjd temp så ringde jag och rådfrågade både på  behandlingsavdelningen och de frågade i sin tur på onkologen som ringde upp mig, efter rådgörande med min läkare så bestämdes det ändå att jag skulle få behandlingen eftersom den inte påverkade min benmärg som de andra cellgifterna jag har fått, och jag hade ju  ett grundskydd i och med att jag äter penicillin, så om jag kände att jag orkade ta mig dit, så var det jättebra,och det gjorde jag, fick en sal med en säng i så jag inte riskerade att smitta någon annan, i natt har febern legat strax över 38 grader och jag mår fortfarande rätt risigt.men det blir väl snart bättre hoppas jag.
 
Jag skickade iväg älsklingen och Thilde till campingen igår kväll eftersom hon så gärna ville dit och leka med sin nyfunna vän, om jag mår bättre så kommer de hem och hämtar mig i morgon, och då tänkte vi åka och titta på Power meet i Västerås i helgen, Trist att jag ska bli sjuk när Per är ledig endast i 2 veckor, men, men inget att göra något åt.
 
 

 
kram
 

9 kommentarer:

 1. Hoppas förkylningen ger med sig och du är bättre i morgon :) Jag kommer att hålla tummarna för att det ska visa sig att alla tumörer krymper med hjälp av behandlingen så du kan fortsätta i studien. Det är dock bra att läkaren har en annan behandling i reserv. De borde ju använda sig av nya behandlingar även om de är dyra. Det har ju använts massor av forskningspengar att få fram dem och då måste ju det komma patienterna till nytta. Jag förstår inte hur de tänker där.

  Vilka vackra foton du tagit! Helt underbara :)Kram och ha det gott! Mona

  SvaraRadera
 2. Vilken kämpe du är! Håller alla tummar och tår för att tumörerna krymper och behandlingen kan fortsätta! Varma hälsningar från en annan ( just nu "frisk") bröstcancerdrabbad småbarnsmamma

  SvaraRadera
 3. Mycket fint skrivet. STor Kram

  SvaraRadera
 4. Jag är en ärlig person/Datatekniker sedan 27 år som vill sprida kunskap om

  alternativa behandlingsmetoder mot dödliga sjukdomar.
  Svenska Samhället undanhåller för oss vanliga medborgare sanningen om

  Marijuanans medicinska egenskaper.

  Det är svårt att försöka förklara det jag vill ha sagt, utan att det ska

  misstolkas.
  Det jag vill ha sagt är att vi har lösningen på många dödliga sjukdomar,

  som kan behandlas utan biverkningar.

  Men det saknas forskning i Sverige på området vad den har för medicinska

  egenskaper.

  Vi är så hjärntvättade ända från våran barndom. så något annat inte

  existerar. Det är ju knark säger 98%..

  Får jag berätta en liten saga. som jag anser är sann.

  Vi har troligen lösningen på gåtan om hur vi ska behandla cancer samt

  många andra svåra sjukdomar utan biverkningar, som fallet är idag, närmare

  än vi tror.

  Om du går till Google eller Wikipedia och skriver in "Endocannabinoider" i

  sökrutan så får du veta hemligheten som dom döljer för oss. Vad jag

  egentligen är ute efter är, "signalsubstanser"

  Endocannabinoider är kroppsegna cannabinoider

  Drog betyder ordagrant "Av naturen kommen" och dit hör då inte dom

  sk."syntetiska drogerna" det är ju svårt att ta patent naturliga produkter  syntetiska droger
  nä.. det har dom kokat ihop på nått labb.. å vips så har dom fått nån ny

  mirakel medicin/drog, biverkningar, tja det är ju nått man får tåla.

  Men ny forskning visar att Marijuana innehåller över 420 olika

  signalsubstanser,bla.Anti-inflammatoriska medel,olika

  antioxidanter,THC,CBC,cannabidiol (CBD); cannabidiolic
  acid (CBDA); tetrahydrocannbidivarin (THCV); tetrahydrocannbidivarinin

  acid (THCVA); cannabichromene (CBC); cannabichromenic acid (CBCA);

  cannabigerol (CBG) and cannabigerolic acid (CBGA). , osv.osv.osv som vi

  ännu vet så lite om vad dom ger för effect.
  THC är ju bara 1 substans i sammanhanget, men det är vad folk tror. att

  Marijuana bara innehåller THC.

  Människan har ca 100 olika signalsubstanser o kroppen.

  Marijuana i koncentrerad form = raffinerad = hamp oil botar Cancer,

  stoppar celltillväxt, dödar cancerceller/påskyndar deras död, samt dödar

  metastaser.
  Har hjälpt flertal med bara veckor kvar att leva som varit i steg 4 i

  cancer. som är helt frisk nu.. som hade behandlat sig på egen hand..

  tänk om sjukvården i Sverige varit framsynt och hjälpt oss med olika

  krämpor med rätt medicin..

  Cannabinoids as antioxidants and neuroprotectants
  http://www.google.com/patents/US6630507

  Marijuana Botar faktiskt Cancer!
  https://www.youtube.com/watch?v=7xPmR8j4plw

  https://www.youtube.com/watch?v=CHleWpB7t_s

  "Miracle" Cannabis Oil: May Treat Cancer, But Money and the Law Stand in the Way of Finding Out
  http://www.sfweekly.com/2013-04-24/news/key-words-cannabis-oil-cure-cancer-constance-finley/

  Hoppas att du får Hopp om bättring när du ser vilka framsteg dom gör i

  flertal andra länder.

  Jag vill dej allt väl, ingen vill ju vara sjuk.
  Skriv gärna till mig om det är nått du undrar över.

  sök på google " cancer marijuana cure
  min mailadress är deltapowersuniverse@hotmail.com

  Jag vill ju sprida ny kunskap om medicinska framsteg.

  SvaraRadera
 5. För ca 15 år sedan sa min äldre bror Åke , Läkarna säger att Marijuana är så farligt. sa bara , bilda dig en egen uppfattning än att förlita dig på vad andra säger, innan du uttalar dig om vad som är rätt eller fel.
  har knappt nån kontakt med han.
  Pratade med han i fredags, och vart mycket förvånad. nu håller han med mig i mångt och mycket. med ökad kunskap så har han också kommit till insikt.
  Sverige och Nordkorea är det enda landet i världen där man kan åka dit för att ha thc i urinet/blodet, vi vill ju likna USA i mångt och mycket, men det verkar som att vi inte tar lärdom om nya fakta.
  Medicinsk Marijuana. Finns ej i denna sinnesvärlden, i Sverige. Nä i sverige så plockar man in folk på gatan, säger "Du ser drogpåverkad ut, blir att följa med till stationen

  å har du lite THC i blodet så blir det böter. kan tappa körkortet också. Jag anser att om du ska framföra ett fordon på allmän väg så ska du vara ren i kroppen, oavsett stimulantia medel.

  men THC lagras ju i fettvävnaden i levern. kan sitta kvar i 3-5 veckor, det handlar ju om ppm som dom mäter. ppm =Miljondelar men så länge är du ju inte påverkad.
  Det handlar ju om timmar. tar dom dig så är du torsk, oavsett hur lite som finns i blodet, kända missbrukare tar dom ju ofta.
  Allt för att hålla upp statistiken, den sk. kallade "Pinnjakten"
  Tänk om "Sverige" som nation "Verkligen" skulle forska i Marijuana för att bli Värdsledande på att ta fram Mediciner för stora folksjukdomar utan biverningar.
  Visserligen så är det lite kontroversiellt, att forska på Marijuana. men betänk, att vi kanske har lösningen på gåtan hur vi ska kunna behandla sjukdomar , som idag leder

  till döden för det stora flertalet. Jag är för att släppa Cannabis/marijuanan fri.

  Det här som kallas "Medicinsk Marijuana, och som folk använder i flertalet länder som är lagligt enligt deras regeringar.
  men hos oss så hörs det inte ett ljud. varför är det så.? Vad vet dom som inte vi vet. ! Trodde vi var värdsledande i forskning.

  Som jag ser det så är vi i händerna på multinationella företag som vill tjäna pengar på vår olycka. Alkohol, Tobaks, Medicin, Olje-industrin osv. osv. Allt handlar om

  pengar syvende och sist. som i den gamla visan. "Allting går att sälja med mördande reklam ,kom och köp, kom och köp konserverad gröt"
  läkemedelsindustrin tjänar ju inget på att försöka ta fram nya så kallade mediciner, gjorda från Marijuana. Du kan ju inte som tillverkare av Syntesiska droger., ta patent på
  nått som är från naturen kommen. Så dom kämpar med näbbar och klor för att behålla sina marknadsandelar av lagliga syntetiska droger. allt annat är av ondo. ingen ska
  försöka sabotera deras mångmiljardindustri.


  http://www.endalldisease.com/spain-study-confirms-hemp-oil-cures-cancer-without-side-effects/
  http://www.thedailybeast.com/articles/2012/09/06/marijuana-fights-cancer-and-helps-manage-side-effects-researchers-find.html

  http://www.simpson-oil.com/News-or-Reviews.html

  SvaraRadera
 6. Läser ett pressmeddelande från 3 April 2012 Utbildningsdepartementet:
  http://www.regeringen.se/sb/d/119/a/190011
  Sweden Science for Life Laboratory ska bli världsledande forskningsinstitut
  Ett nytt nationellt forskningsinstitut inrättas 2013 - Sweden Science for Life Laboratory. Knut och Alice Wallenbergs stiftelse och Astra Zeneca aviserar idag att de går in med betydande ekonomiska medel i projektet. Sweden Science for Life Laboratory (SciLifeLab) är ett center för bland annat biomedicinsk forskning där man exempelvis kartlägger sjukdomsorsaker samt bidrar till att finna nya behandlingsmetoder och utveckla nya läkemedel.

  Vi har höga ambitioner, Sverige ska ligga i framkant. Ett forskningsinstitut som SciLifeLab kan samla de skarpaste hjärnorna och lägga grunden till nya, stora genombrott,
  säger utbildningsminister Jan Björklund.


  Allt det där låter ju så bra, men gör då rätt från början för en gångs skull.
  Läser om Professor Lars Farde på Karolinska Institutet angående hjärnans signalsubstanser.

  http://ki.se/ki/jsp/polopoly.jsp?d=3858&a=10828&l=sv

  Läkare på Karolinska Institutet anser att det behövs mycket forskning av hjärnans signalsubstanser, forskningen har ju just startat.
  enligt dom så finns det hjärnan omkring hundra miljarder nervceller, och var och en av dem har förbindelse med tusentals andra nervceller. I detta kontaktnät med närmast kosmiska dimensioner överförs information från cell till cell med hjälp av signalsubstanser, som är antingen stimulerande eller hämmande. Dessa transmittorer frisätts av den utåtledande nerven, fångas upp av receptorer i den inåtledande och ger upphov till en elektrisk impuls i denna. Kontaktstället kallas synaps.
  I hjärnan finns närmare hundratalet olika slags signalsubstanser, däribland dopamin, som är centralt i schizofreniforskningen, och serotonin, som spelar roll vid depression
  och tvångssyndrom. har man brist på nån så uppstår det snedfördelning,

  Kroppen behöver signalsubstanser för att kunna fungera normalt.
  tillför du dom rätta signalsubstanserna så hjälper du kroppen att reparera sig själv.

  Det finns knappt nån Forskning om vad signalsubstanserna i marijuana har för inverkan på människokroppen.
  Då är det lättare att sopa det under mattan, och säga. Det är ju knark.

  http://www.lakartidningen.se/engine.php?articleId=18186
  pratar dom om nya rön angående 3 st signalsubstanser
  men det här med signalsubstanser vet dom ju så lite om än, allt är i sin linda.
  men det tar tid att utveckla säkra mediciner, och där tänkte jag sverige skulle stå i framkanten och utveckla nya preparat baserat på Marijuana.

  Fast det är nog en utopi att vi i lilla Sverige ,skulle satsa på nått inte genererar en massa pengar,

  men det finns ett företag i England som ligger i en bit fram fram i forskningen om Marijuana


  GW PHARMA LIMITED http://www.faqs.org/patents/assignee/gw-pharma-limited/


  Professor. Raphael Mechoulam och hans kollegor vid Weitzmann Institute of Science i Israel år 1964 hittade THC i marijuanan. även dom forskar på marijuanan.


  Det var ju USA med Harry J. Anslinger i spetsen som kriminaliserade Marijuanan från första stund. Efter att USA dragit igång en stor propaganda maskin på 30-talet mot
  marijuana om drogens farlighet, röstade resten av världen "Ja" till en kriminalisering av marijuana och hampa, ivrigt påhejade av majs, medicin och oljeindustrin.
  Dom gick till FN och fick den Kriminaliserad världen över. andra länder litade ju på att USA visste vad dom talade om. Dom köpte påståendet att det var sant.
  och där är vi idag i Sverige. vi har bara tagit det sämsta från USA ,det verkar som att det börjar bli flertal länder som börjar få upp ögonen om alternativa behandlingsmetoder, annat än det som erbjuds idag vid cancerbehandlingar.

  cellgifter/strålning/kemoterapi

  I Sverige så har man målat in sig i ett hörn. för har du THC i blodet så ska du straffas, och är det olagligt, hur ska du då kunna få hjälp, enligt min mening med meningsfull behandling.

  SvaraRadera
 7. vi har ju Noll-Tolerans mot så kallade droger.

  Jag anser att Marijuana är medicin, i sin rena form/färsk obehandlad. det finns en större mängd signalsubstanser i marijuanan som heter THCa som omvandlas till THC vid förbränning, och då går man miste om flertal bra egenskaper som annars hade varit oss till godo. vid rökning så blir effekten nåt helt annat än om man hade intagit den oralt.
  Vid rökning så blir man så att säga "Lite bedövad i hjärnan" Flummig med ett annat ord.
  Och det blir du inte när du äter den naturellt, kroppen påverkas på ett helt annat sätt då. en kraftigt läkande effekt.

  Cannabis and its Impact on Human Health - Full Documentary https://www.youtube.com/watch?v=NNnXOtms13Q


  Cannabis and the Conspiracy against Marijuana http://www.youtube.com/watch?v=dufkqHj0dqM


  http://www.huffingtonpost.com/2013/08/09/charlotte-figi-6-year-old-marijuana-medical_n_3734283.html

  SEVERE TOURETTE'S SYNDROME vs. CANNABIS
  http://www.liveleak.com/view?i=b84_1351611295

  Dad Gives Cannabis Oil to Toddler Battling Brain Cancer - Medical Marijuana
  http://www.liveleak.com/view?i=a9a_1336520462

  National Geographic Explorer Marijuana Nation
  http://www.youtube.com/watch?v=VRwHOd2OmkE

  Goggle är din vän.. sök där. Hälsningar Stefan

  SvaraRadera
 8. Jag är så tacksam mot Rick Simpson byrån för att förse mig med Hampaolja här i Sverige och jag vill också tacka grundarna av hampa olja som Rick Simpson och Bobby,. Jag var diagnostisera med lymfom cancer för 2 år sedan, och sedan dess har jag gjort en hel del Chemo och strålning som inte har hjälpt mig, men bara skadat mitt immunförsvar och göra den svag och hjälplös. Jag kom över Phoenix Tears och jag har läst om Hampaolja mycket och såg att jag kunde ge mig med Hemp Oil här i Sverige, jag kontakta honom på: ricksimpsoncannabisoil@hotmail.ca för upphandling av denna medicin, till min förvåning medicineringen anskaffades och levereras inom 48 timmar och jag har varit på behandling under de senaste 3 månaderna. Är nu här för att vittna om att är inte mer en cancerpatient, jag har erfarenhet en total förvandling i mitt hälsosektorn med Rick Simpson Agency Hampaoljeservice. för alla cancerpatienter som bor i Europa, Amerika och Kanada, och Sverige region, få din Hampaolja från ricksimpsoncannabisoil@hotmail.ca

  SvaraRadera
 9. Min make som är mycket smittades med tjocktarmscancer med Mets till andra delar av kroppen, han fick även 6 månader kvar att leva. Gud, livet för familjen var en levande helvete med sorg i hjärtat, men idag jag skrika ut till världen att cannabisolja har rädda min man från att dö. Han är fortfarande lever och vi är i 10 månader. Gud är så stor att det troget. Tack vare Mr Gregory Turner som sålde Hampaolja för oss som vi använde för att bota min man. Än en gång vill jag tacka Mr Gregory Turner för hans underbara Hemp Oil vi är nu glada familj med min make tillbaka levande, stark och frisk. Du kan kontakta Mr Gregory Turner på varje medicinsk fråga på sin e-post: gj92290@gmail.com för mer hjälp.

  SvaraRadera