tisdag 11 juni 2013

Behandling och bröllop

Jag vill börja med att som vanligt tacka för komentarerna på mitt förra inlägg, det kan tyckas modigt att jag lägger  ut så utlämnande bilder, men jag ser inte mina bröst som något privat, jag är så van att blotta mig inför så många främande människor sedan jag blev sjuk, och bli undersökt och klämd på av olika läkare och sköterskor, och som sagt så tycker jag själv att det är äckligt när brösten ser ut så, men det är en del av sjukdomen som inte syns under kläderna men som jag lider av, jag var till läkaren igår och blev omplåstrad av en sköterska där, och då fick jag veta att det jag tycker luktar illa är inget ovanligt när det gäller tumörsår, det är vanligt att de har en speciell lukt (blää) men för säkerhets skull tog hon odlingar på båda såren, sedan la hon på medicinsk honung och förband ovanpå, jag kommer att få såna plåster  hemskickade till mig, eftersom apoteket inte har stora hudvänliga plåster eller förband, dessa kan jag också bada med fick jag veta, så det ser lovande ut, fick med mig plåsterkompresser och en tub honung hem så att jag kan lägga om det själv skönt.
Min läkare är inte riktigt nöjd med att det inte tycks hända så mycket i mitt högra bröst, så det kommer  nog att bli strålning efter omgång 8 om det inte  händer något drastiskt nu med bröstet, jag får min 7:e behandling idag, vill både ha, men ser inte fram emot nervsmärtan som kommer, när tumören svullnar upp och trycker på nerverna, det gör fruktansvärt ont, jag hoppas på att behandlingen biter ordentligt på skiten jag har i lungorna, så att de försvinner, då finns det ju en chans att jag får operera bort mina bröst, självklart kommer jag säkert känna mig stympad, men alternativet med att ha de kvar, är inget alternativ, jag är hellre utan bröst om jag får slippa smärtan och leva längre. det andra alternativet är, att strålningen biter så bra på skiten i bröstet, precis som det gjorde på vänster sida, så att allt dör ut, jag fick ju nästan tillbaka ett normalt bröst efter strålningen, bröstet var fyllt av metataser både inuti och utanpå, fick en andra gradens bännskada från under bröstet och upp till halsen, men när det läkte så tyckte jag allt såg jättefint ut igen, idag har jag ärr efter en brännskadad hud, men det kan jag leva med, jag har inte ont i bröstet ialla fall. så trots smärtan av bränskadan jag fick kan jag mycket väl tänka mig att göra om det med höger bröst också, bara jag får bort skiten.

Nu till något helt annat och mycket roligare, jag har på senare tid inte haft tid lust eller ork att uppdatera bloggen. våren har varit fylld med födelsedagar och i lördags så gifte jag mig med min älskling efter 7 år tillsammans,  vi firar faktiskt 7 år idag och 1 -årig förlovningsdag idag :) för ca ett år sedan så fick jag veta att jag hade metastaser i hjärnan, jag trodde inte jag hade många månader kvar då, och vi bestämde  att förlova oss, för att ha något roligt att se fram emot, redan då bestämde vi oss också för att gifta oss, men att det skulle ske i år, det var rätt vågat att tänka så, men då hade jag något att se fram emot,  självklart hade vi en plan B om läget skulle bli akut, men jag fick göra strålknivsoperationen, och det gav väldigt bra resultat och på den senaste röntgen syntes inget av några metastaser längre, så ett bröllop i maj eller juni planerades in, det fick bli den 8 juni, vi ville ju att det skulle va inom ett år efter förlovningen vi gifte oss, samtidigt så måste jag anpassa efter mina behandlingar och då jag mådde bra,  först ville vi ha ett stort firande, men nu när jag får cellgifter igen så är jag mer trött och sliten, och jag orkar inte med en massa ståhej, så det fick bli bara den närmsta familjen och ett borgerligt bröllop, vi gifte oss i Västerås och efteråt åkte vi hem till Pers morfar, där vi hade förberett mat. det blev grillat vinmarinerad älgkött med potatisgratäng och sallad till, och lite skålande i bubbel och annat drickbart :) för mig kändes det alldeles lagom, och jag fick en jättefin dag, som började med fotografering med Åsa Edling i Uppsala och i botaniska trädgården, soligt och perfekt väder hade vi fram till då vi gifte oss och skulle ut för då stod regnet som spön i backen, vilket sägs ska innebära tur. hoppas kan vi alltid göra :)

lägger in lite smakprov på några av bilderna Åsa tog på oss, det kommer att bli svårt att välja bilder att beställa för många blev så fina :) men dessa är några av favoriterna :)

 
Lägger in en länk till Åsas blogg
där det finns några bilder till att se :)

6 kommentarer:

 1. Vilka fina fotografier, ni strålar :-)

  Hoppas på bästa effekt av din behandling och att ni får ha en riktigt skön sommar.


  Kram från Anna

  SvaraRadera
 2. Grattis och lycka till!!!
  Jättefina foton.

  Ja visst är det vågat att planera långt framåt, men man måste få chansa ibland. Jag sätter hela tiden upp delmål, så att jag alltid har minst två roliga delmål framför mig. Jag tror att det är viktigt att man har något att se fram emot även om man är sjuk.

  Ha en trevlig kväll!
  / Yvonne

  SvaraRadera
 3. Stort grattis! Vilka fantastiskt fina foton! Hoppas behandlingen gör det den ska nu utan allförmycket biverningar! Kram Mona

  SvaraRadera
 4. Grattis än en gång! Ni var så fina på bilderna!!
  ///Görel

  SvaraRadera
 5. Lyckönskningar till giftermålet <3
  Jätte fina bilder :)
  Kram Katarina

  SvaraRadera
 6. Grattis till er! Fantastiska bilder! Lyckan verkligen lyser om er allesammans! Ni är jättefina!❤

  SvaraRadera