tisdag 12 januari 2010

Thilde 9 månader


oj oj oj vad tiden går fort, nu är lilltjejen Redan 9 månader, snart är hon ju 1 år och går på förskolan och jag är tillbaka på jobbet igen, jag njuter av Verkligen Att vara hemma med Thilde män tyvärr så går tiden så fort, Det är så roligt Att Följa hennes Framsteg och utveckling, nu går hon ju snart, hon reser sig ju själv upp mot möbler och annat som det resa Går att sig mot, och sen så släpper först hon taget med en sedan hand och Den andra män Oftast så Sätter hon sig ner bara rakt, men upprepar det strax igen =) och nu så kan man Inte ha Något på soffbordet För det Rojer hon för fullt och kastar allt på golvet =) eller stoppar det i munnen för allt ska ju smakas på nu, jobbigt för hon hittar ju sånt som ingen annan ser, busig är Lilla Hon var tjej män så himla gosig Samtidigt ...


Din niomånaders baby är rörlig och på gång - utforskar, undersöker och experimenterar. Barnet älskar att gömma saker och leka tittut Eftersom det nu kan Komma ihåg saker Som Inte finländare Inom synhåll. Under den här perioden Måste du Ständigt Vara på din vakt. Barnet har många förmågor man inget begrepp om farorna i tillvaron. Nyvunna upptäckter Innebär för en del barn även en Viss oro. De flesta barn vill ha föräldern Inom synhåll för att känna sig tryggt Det är i denna ålder som de flesta föräldrar börjar upptäcka Hur stark har personlighet barnet.

Vid nio månaders ålder kan ditt barn förmodligen följande: Sitta upp ganska stadigt utan stöd och kan Böja sig fram Leksaker och ta. Kan Leka med leksaker i sittande ställning. Kan förflytta sig framåt på Något Sätt, Antingen krypa eller dra sig fram på Något Sätt. En del barn kryper aldrig, utan tar sig fram ändå på andra Sätt, Till exempel Genom Att Hasa på stjärten Dra sig upp i stående Ställning och "fastnar" ibland. (Snart lär sig barnet Att sätta sig ner igen.) Har Ett pincettgrepp - Använder pekfinger och Tumme för Att plocka upp småsaker. Barnet är expert på Att hitta smulor och Andra små saker som trillat ner på golvet. Använda pekfingret för Att peta på saker, som kontakter, knappar och eluttag. Vill hela tiden Att du ska titta på och blir förmodligen Mycket orolig om du synhåll försvinner utom. Ditt barn Troligen Mycket avvaktande i kontakten med främmande personer kan och till och med gallskrika Når det träffar Någon det integ Känner väl. Detta beror på Att barnet nu Känner igen familjemedlemmarna och Andra personer det träffar Ofta och alltså ser Skillnaden Mellan det välkända jämfört med människor som är mindre bekanta. Jollra Så Att det Nästan låter som tal. Du kan till och med Börja utskilja "mamma" och "pappa" då och då. Ditt positiva gensvar på Detta gör Att barnet förstår Att Detta är Speciella ord. Känna igen Sitt eget namn, intresserad känna igen Vissa ord och är Mycket av folk som talar runt omkring. Barnet Håller på Att lära sig Ett språk. Får sin första tand, Oftast framtänderna uppe och nere. Vaknar och är orolig igen på nätterna. Detta beror på Att barnet nu saknar allt det roliga från dagarna. Nöjer sig Inte Längre med Att Baras och tröstas, utan vill vara med i allt runt som händer omkring Är mogen Att ta mer aktiv del i måltiderna. Mat som kan Atas med fingrarna och en mugg är nu mycket intressant. Skriker och Brakar på nytt Sätt Genom Att kasta, banka, skaka och försöka ta isär SINA Leksaker. DET ÄR Ännu roligare om mamma eller pappa finländare Där för Att plocka upp sakerna!

Förhandstitt: Det kommer Att bli mer och mer spännande Att leka under de kommande månaderna Eftersom ditt barn lär sig nya färdigheter varje dag. Barnet kommer Att vara i konstant kanske Rörelse och till och med säger ett "riktigt" ord. Ditt barn kommer Att sysselsätta dig hela dagen och kommer Också mer att visum egen vilja och Ha ett allt Större Behov av Att uttrycka sig.