söndag 3 februari 2013

Smärtstillande och ny header

Jag hann inte mer än skriva i går, att jag tyckte att värkmedicinen jag har fått (Morfin) fungerade hyfsat, så släppte effekten av den, jag har ett långtidsverkande morfin som jag ska ta morgon och kväll och komplettera med en snabbverkande morfin som har kortare effekt, det visade sig att den långtidsverkande bara höll i sig i 8 timmar i stället för 12 och den vanliga morfintabletten inte hade någon effekt alls på mig, när jag kände att jag fick lite mer värk så tog jag en morfintablett som ska ge effekt efter 1-2 timmar, det visade sig att den långtidsverkande morfinet höll på att släppa och det vanliga morfinet inte hjälpte alls, men innan jag förstod det så hann jag få en jävulsk värk och det samtidigt som jag följde med och hämta Thilde på förskolan, jag trodde ju att morfin tabletten jag tagit innan vi åkte iväg skulle börja verka, men i stället tilltog min värk mer och mer, så när vi kom hem så lade jag mig att vila, men först tog jag ytterligare en morfintablett, trots den så fick jag bara ondare och ondare det är rätt svårt att slappna av och tänka bort nervsmärta som kommer då tumören i bröstet växer, tillslut hade jag så ont att tårarna började rinna. och Per  som hade tänkt gå ut med några arbetskamrater på kvällen, ställde in, han insåg att jag inte skulle orka ta hand om Thilde själv när jag hade så ont, och jag som tyckte att han var värd att få gå ut och ha lite roligt och koppla av lite, men de stora barnen skulle inte vara hemma på kvällen så det fanns ingen som kunde hjälpa mig, så han får gå ut en annan gång i stället. för det är han värd att få göra, efter allt han gör för mig.
När jag inte kände någon effekt av tabletterna efter 4 timmar så tog jag en långtidsverkande tablett eftersom den hade haft en viss effekt tidigare under dagen,  efter ett par timmar så kände jag en viss effekt, men jag hade fortfarande ont, så då kom jag på att jag fick ta alvedon tillsammans med morfinet, så då tog jag en 1g tablett så vid 22 tiden började jag äntligen känna av en smärtstillande effekt och började känna mig lite trött, jag trodde att effekten av tablettrna skulle upphöra vid 4 tiden på morgonen, men jag sov riktigt bra och vaknade första gången vid 8.00 för att gå på toaletten, och tog en långtidsverkande morfin och en 1g alvedon sen gick jag och lade mig igen och sov till 10.30, nu har jag kommit på att jag ska ta alvedon ihop med morfinet för att få mesta möjliga smärtlindring, istället för att ta korttidsverkande morfin, som inte har någon effekt alls. jag trodde ju att jag skulle bli helt nockad av morfin, men det har jag inte blivit.

Tidigare idag (läs lördag)  har jag känt mig smärtfri så då passade vi på  att gå ut i det fina vädret och leka med Thilde, eftersom det nu var minusgrader så var det riktigt halt ute, men på gångvägarna så var det isfritt, det var riktigt skönt att vara ute och röra på sig lite, jag har blivit så stillasittandes tack vare att jag blir trött av både smärtstillande och värk,  så det har inte blivit så mycket motion på senare tid, men det vill jag ha ändring på  så jag hoppas att jag ska orka mer nu när jag får morfin, jag blir inte lika illamående av det som jag blev av citodon, men kanske jag behöver en starkare dos morfin, för att det ska bli riktigt bra, men så länge alvedon och morfin fungerar bra ihop så tror jag att jag att jag kan hålla den här dosen jag har nu. Under eftermiddagen så släppte ju effekten av det långtidverkande morfinet, så jag prövade igen att ta en morfin tablett men den hade ingen effekt i dag heller, så då tog jag en 1g alvedon och väntade till 20.00 för att ta det långtidsverkande morfinet. då först fick jag smärtlindring igen. jag trodde jag skulle ha bra effekt direkt av morfinet men så verkar det inte vara, det var samma sak då jag låg inne för rosfeber och fick morfin intravenöst,inte heller då fick jag full smärtlindring av morfinet, fast sköterskorna gav mig en rejäl dos morfin kände jag av min arm, däremot blev jag riktigt illamående av allt morfin, så jag valde att ha en viss värk och lägre dos morfin och slippa att må illa, det är nog svårt att smärtlindra all typ av värk tror jag, men jag är glad så länge jag slipper att ha jätteont i alla fall.

Ikväll har jag suttit och lekt och gjort en ny header till bloggen, jag tyckte den tidigare kändes lite gammal och speglade mer vad bloggen handlade om från början, då den mer var en mammablogg,
nu handlar ju bloggen mer om mig, så då ville jag ha något nytt, hoppas ni gillar den :)

Nu är det dags att krama kudden en stund så jag säger god natt och dröm sött!

Kram!

5 kommentarer:

 1. Brukar läsa din blogg men inte skrivit någon kommentar tidigare. Vill bara säga att du gjort en jättefin header med vackra foton! Jobbigt att du ska sån värk, själv går jag på Tamoxifen och tycker den värken är jättejobbig, vilket är inget mot vad du kämpar med. Men bra att du försöker hitta sätt att kombinera medicinerna så de hjälper dig.

  Önskar dig sol och en fin vårvinter att vara ute och motionera i och fortsätt kämpa så bra som du gör.
  Kram L

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack :)Roligt att du tycker om min nya header. Tamoxifen kan ställa till med en hel del besvär, det vet jag av egen erfarenhet, fick Tamoxifen under 3 månader för att jag hade hormonkänslig cancer, men när cancern i mitt högra bröst upptäcktes så tog man nya prov, och då visade det sig att den hade muterat, och inte längre var hormonkänslig, så då fick jag sluta med tabletterna, vilket jag tyckte var rätt skönt eftersom jag hade fått sån ledvärk i höfter och i ryggslutet, och jag kände mig som en gammal tant som har svårt att röra sig, då blev man ju orolig över att cancern hade spridit sig till skelettet, men rätt snabbt efter jag slutat med tabletterna försvann stelhet och värk, så de tabletterna kan verkligen ställa till det för en. hoppas du kan få hjälp mot din värk,det kan ju inte vara meningen att må dåligt i 5 år för att inte riskera att få tillbaka cancern, något måste läkarna kunna hjälpa till med för att lindra besvären.
   önskar en fin värvinter till dig med kram

   Radera
 2. Ja det verkar inte helt enkelt att hitta rätt smärtstillande, hoppas att du får ordning på det. Jättefin header ;-)
  Rosfeber råkade jag ut för i somras, hemskt låg inne på SÖS i tre dygn m intravenöst antibiotika o morfin.
  En stor kram till dig från Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt att du tyckte om min nya header :) Nej det det är inte helt lätt att hitta rätt smärtlindring, så i morgon ska jag ringa min kontaktsköterka för att få hjälp med rätt dos, jag behöver nog en starkare dos än den jag har nu. Rosfeber är inte roligt, jag fick en rejäl och alvarlig rosfeber förra nyåret och låg på intensiven på ks i 2 dygn pga blodtrycksfall, totalt låg jag på sjukhuset i 8 dagar, det kändes som jag hade en rejäl brännskada på hela vänstra sidan, så min stora skräck är att få tillbaka detta elände nu när mitt immunfösvar kommer att bli sämre igen.
   Kram /Annika

   Radera
 3. va jobbigt när inte smärtlindringen fungerar.... Har skrivit till dig tidigare, jobbar som sjuksköterska med specialistutbildning i onkologisk omvårdnad. Just morfin bryts ner olika snabbt hos olika individer. Många behöver ta den långtidsverkande var åttonde timme. Hoppas du får till det och lycka till i nya studien!

  SvaraRadera